Mediterrane Kipstoof

8 Drumsticks

2 Uien

7 Ansjovisfilets

4 Knoflook teenjes

1 blik Tomatenblokjes

3 takjes Rozemarijn

500 ml Kippenbouillon (van een blokje)

800 gr Aardappelschijfjes

1 Rode paprika

2 el Kappertjes

2 el Olijfolie

3 Laurierblaadjes

Peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Bereidingsduur circa 15 minuten plus 30-40 minuten stoven.

1.Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in reepjes en zet apart. Snij de ansjovisfilets heel fijn.

2.Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep uit de pan en zet apart.

3.Bak de ui en de knoflook in het braadvet van de kip en laat ze in 6-8 minuten karamelliseren. Voeg de ansjovis toe en laat dit in circa   3 minuten smelten.

4.Roer de tomaat de laurier en de rozemarijn erdoor en bak dit nog 5 minuten mee.

5.Doe de drumsticks terug in de pan.

6.Voeg de bouillon en optioneel een scheut rode wijn toe. Voeg als laatste de paprika toe. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur zachter. Laat 30-40 minuten stoven tot de kip mooi gaar is en voeg de laatste 5 minuten de kappertjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

7.Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een beetje olie gaar.

8.Serveer de kipstoof met de aardappeltjes op een bord.

Recept week 5

Entrecote met tagliatelle champignons en rucola

4 Entrecotes
500 gr Gemengde champignons
1 Ui
2 tenen knoflook
200 gr Rucola
320 gr Tagliatelle (vers ongekookt )
250 ml Kookroom
Italiaanse kruiden
Peper en Zout

Bereiding:

Bereidingsduur circa 20 minuten.

  1. Zet een pan ruim water op met een snuf zout. Kook hierin de verse pasta in circa 5 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui pers of hak de knoflook en snij de gemengde champignons in stukken.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook tot het glazig ziet. Voeg de gemengde champignons toe en bak nog 5 minuten flink mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kookroom toe. Laat op laag vuur 5-10 minuten sudderen en breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.
  5. Laat de entrecote voor het bakken op kamertemperatuur komen. Doe een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan en laat goed heet worden. Leg voorzichtig de entrecote in de pan en bak aan beide kanten circa 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de tagliatelle op een bord schep er de gemengde champignonsaus overheen. Snij de entrecote in plakken en leg dit op de gemengde champignonsaus. Garneer met de rucola en druppel er naar smaak nog een beetje olijf of truffel olie overheen. Maak het af met een beetje vers gemalen peper.