Plaatje samen kokenHoi Mariken,

Je vraagt wat ik heb geproefd de laatste tijd waarvan ik denk: dat ga ik ook eens proberen … Toevallig ben ik de afgelopen weken een aantal keer in de gelegenheid geweest om wat nieuwe gerechten te proeven; en oude gerechten te herontdekken, maar dan in een nieuw jasje! Ik werd zo blij verrast door een stukje kalfsschenkel met daarbij een puree gekruid met ras el hanout. Een kruiden-of specerijenmix die ik later ook mocht proeven op een andere locatie, maar dan gecombineerd met een zwaardvisfilet. Het is een populaire Marokkaanse specerijenmix die steeds meer aandacht van restaurants lijkt te krijgen. Een mix die ook al enthousiast op de kruidenplank in de keuken prijkt. Mijn kokkerelideeën beginnen daardoor te neigen naar het combineren van de ouderwetse Hollandse pot, met juist die exotische ingrediënten. Ons land bestaat uit zoveel verschillende culturen, die allemaal eigen heerlijke en vernieuwende recepturen hebben. Waarom zouden die niet samen tot geweldige smaaksensaties leiden? Steeds als ik daaraan denk begint het al te kriebelen! Ik kan niet wachten tot ik weer een dagje in kan plannen om puur te kokkerellen en van alles uit te proberen om later te laten proeven. Wat denk je Mariken, zullen we eens kijken of we samen niet een keer eens kunnen kokkerellen en een proeffeestje kunnen houden? Lijkt me supergezellig!

Zin om het te bespreken onze Keukentafel?

Met de smakelijke groeten van Marianne De Keukentafel

Hi Marianne,

Dat lijkt me een super goed idee en ik kom het graag bij je bespreken aan jullie keukentafel bij “de keukentafel”!

Nieuwe dingen proeven en oude dingen herontdekken is ook iets wat ik graag doe. Onlangs zijn wij in Brugge geweest en daar hebben we zowel de nieuwe hippe keuken geproefd als de old school keuken. Van beiden heb ik mijn favorieten mee naar huis genomen en andere mensen van laten genieten. Een avond is echt geslaagd als het spannend en vernieuwend is, maar wel voor iedereen toegankelijk. Een knipoog naar toen en nu op een bord dat probeer ik iedere keer weer en als een gast dan tegen me zegt: “Ik proef de liefde en tijd in iedere hap,” dan ben ik blij!

We gaan het feestje vormgeven Marianne, en een mooie combinatie koken van onze eigen favorieten: ik kan niet wachten. Zullen we dan maar eerst zelf proeven onder het genot van een goed glas wijn voordat we het onze gasten laten proeven!

Laat het je smaken,

Mariken