Entrecote met tagliatelle champignons en rucola

4 Entrecotes
500 gr Gemengde champignons
1 Ui
2 tenen knoflook
200 gr Rucola
320 gr Tagliatelle (vers ongekookt )
250 ml Kookroom
Italiaanse kruiden
Peper en Zout

Bereiding:

Bereidingsduur circa 20 minuten.

  1. Zet een pan ruim water op met een snuf zout. Kook hierin de verse pasta in circa 5 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui pers of hak de knoflook en snij de gemengde champignons in stukken.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook tot het glazig ziet. Voeg de gemengde champignons toe en bak nog 5 minuten flink mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kookroom toe. Laat op laag vuur 5-10 minuten sudderen en breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.
  5. Laat de entrecote voor het bakken op kamertemperatuur komen. Doe een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan en laat goed heet worden. Leg voorzichtig de entrecote in de pan en bak aan beide kanten circa 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de tagliatelle op een bord schep er de gemengde champignonsaus overheen. Snij de entrecote in plakken en leg dit op de gemengde champignonsaus. Garneer met de rucola en druppel er naar smaak nog een beetje olijf of truffel olie overheen. Maak het af met een beetje vers gemalen peper.