Tarte tatin met peer

180 gr boter
150 gr bloem
150 gr witte basterdsuiker
+ 1 el extra voor het deeg
4 peren
1 beker crème fraîche

  1. Doe 80 gr van de boter en alle bloem in een beslagkom en snij fijn met twee messen. Voeg de eetlepel basterdsuiker toe en schenk er 50 ml ijskoud water bij. Kneed het geheel snel met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van en plaats voor minimaal een half uur in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 195 graden.
  1. Schil de peren snij ze in vieren. Haal het klokhuis eruit en zet klaar.
  1. Snij de rest van de boter in stukjes en doe in een steelpan. Smelt de boter en voeg daarna     de basterdsuiker toe. Laat op middelhoog vuur verhitten totdat het een bruine karamel wordt. Dit doe je zonder te roeren als je gaat roeren in de karamel dan mislukt het.
  1. Schenk de karamel in de ovenschaal en leg er de peer kwarten met de bolle kant naar beneden in de karamel.
  1. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak net iets groter dan je vorm. Plaats dit boven op de peren en vouw goed naar binnen zodat je geen peer meer ziet.
  1. Zet de taart voor 50 minuten in het midden van de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen en draai hem dan om op een bord. Serveer de tarte tatin met crème fraîche.