Meringues met sinaasappelmousse

April

Verwarm de oven voor op 100 graden. Splits de eieren. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Klop de eiwitten op tot luchtige pieken en voeg dan al mixend de suiker toe. Klop nog 10 minuten door zodat je echt harde pieken hebt. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit mooie ronde meringues op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet in de oven en bak 1 uur en 20 minuten tot mooie knapperige meringues.

Meng de rasp en het sap van de sinaasappel door de mascarpone. Voeg de vanillesuiker en een snuf kaneel toe en roer tot een lobbige crème. Spuit de sinaasappelmousse op de meringues en garneer met wat fijn gehakte amareti koekjes.

 

voor de meringues

eiwitten van 2 eieren – 125 gr witte basterdsuiker

voor de sinaasappelmousse

250 gr mascarpone – 1 sinaasappel – half zakjes vanille suiker – kaneel